NFS-4 Keukenbrand blussysteem keuken restaurant en horeca

Nobel K-serie automatische keukenbrand blussysteem is de waakhonden in talloze professionele keukens

Het grootkeuken blussysteem van Nobel Fire Systems is de onoverwinnelijke tegenstander van keukenbrand in uw professionele keuken. Ook onder de moeilijkste omstandigheden werkt het systeem effectief en geeft een minimale gevolgschade. Direct ingebouwd bij nieuwe restaurant afzuigkappen, maar zijn ook naderhand door ons in te bouwen.

Keukenbrand voorkomen met een horeca grootkeuken blussysteem

Met het Nobel K-serie keukenbrand blussysteem voor grootkeukens bieden wij u een oplossing voor een volledige bescherming tegen keukenbrand in bakdampafzuigingen en afzuigkappen voor iedere locatie en op elk gebied van voedselbereiding. Een belangrijk pluspunt is de unieke bescherming en brandbeveiliging van het vetkanaal. Het Nobel Fire Systems keuken blussystemen is geheel elektronisch bewaakt en heeft geen mechanische bewegende delen. Desgewenst direct ingebouwd bij nieuwe afzuigkappen, maar ook naderhand door ons in te bouwen.

Het beste grootkeuken blussysteem dat momenteel verkrijgbaar is

In het gehele blussysteem bevinden zich geen mechanisch bewegende delen. Alle onderdelen zijn elektrisch gestuurd. Dat geeft duidelijke voordelen ten opzichte van concurrerende aanbieders waarvan de apparatuur vertrouwt op hevels, katrolwielen, kabels, veerstoters, drukvaten of hoge druk patronen. Het hart van onze apparatuur wordt gevormd door een uiterst betrouwbare gasgenerator.

Deze genereert een constante uitgaande gasstroom van uit een vaste unit. Deze technologie werkt efficiënt en zeer betrouwbaar. Het Nobel-K keukenbrand blussysteem gebruikt deze technologie om ons blussysteem in geval van nood ogenblikkelijk te activeren met de juiste werkdruk.

Voor de K-serie keuken blussysteem is een NFS-4 bedienpaneel beschikbaar, volledige controle op het keuken blussysteem met een minimale inzet van apparatuur. De NSF-4 besturing heeft een automatische en een handmatige activering ingeval van brand.  Die handmatige bediening is met een degelijke bescherming beveiligd tegen ongewilde activering.

Ons vloeibare Nobel-K blusmiddel is een oplossing gebaseerd op organische kalium zouten. Die reageren met de zure vetten in oliën en vetten. Deze reactie vormt een zepige laag schuim boven op de brandende olie om de vlammen te doven, herontbranding te voorkomen en koelt het vet af.

De efficiëntie van het blusmiddel betekent dat er met minimale hoeveelheden geblust kan worden.
Hierdoor wordt opruim- en schoonmaak werk na een brand in de keuken ook tot een minimum beperkt. 

Voorkom problemen, bescherm gasten, personeel en jezelf!